Предстои народните представители да гласуват в НС проектокабинетa на с министър-председател  в 13

...
Предстои народните представители да гласуват в НС проектокабинетa на с министър-председател  в 13
Коментари Харесай

Депутатите гласуват проектокабинета на ГЕРБ - СДС с премиер Росен Желязков

Предстои народните представители да гласоподават в Народно събрание проектокабинетa на с министър-председател  в 13 часа през днешния ден. Това планува точка от проектопрограмата за работа на депутатите, оповестена на страницата на Народното събрание.

Припомняме, че в понеделник президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на  -. Кандидатът за премиер Росен Желязков получи мандата и показа конструкция и състав на Министерски съвет. Предложеният състав на Министерски съвет се състои от министър-председател, един зам.-председател и 19 министри.

За да събере нужната поддръжка, проектокабинет " Желязков " би трябвало да събере 121 гласа " за ". Някои политически партии към този момент оповестиха, че няма да поддържат държавното управление на -. 

Коалиция " - "  (ПП-ДБ) разгласи в понеделник, че няма да поддържа проектокабинета. На идващия ден те потвърдиха позицията си и още веднъж обявиха, че ще бъдат съпротива, в случай че държавното управление мине.

Партия  " "  обяви, че няма да поддържа проектокабинета, препоръчан от ГЕРБ-. " Позицията на " " остава непроменена. Кабинет на и няма да подкрепим ", показаха от партийната групировка.

БСП също припомниха, че има решение на Националния съвет парламентарната група да не поддържа държавно управление с мандата на.  " Предложеният състав на Министерски съвет не кореспондира със поръчката, която направи за експертен кабинет ", съобщи в Русе националният представител от за България в понеделник.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР